Oikean jalkapallon valinta harjoituksiin

Jalkapallon tärkein väline on pallo. Peliä on mahdotonta pelata ilman tätä esinettä, ja tämä tarkoittaa, että sinun on valittava tarpeisiisi sopivin. Saatavilla on monen tyyppisiä jalkapallopalloja, ja niiden hinta vaihtelee alle 10 dollarista yli 100 dollaria maksaviin malleihin. Pallon hinta riippuu merkistä, koosta ja rakenteesta sekä siitä, onko pallo FIFA:n vai NFHS:n (National Federation of State High School Associations) hyväksymä.
Valinta kokoa
Kokoerojen ymmärtäminen auttaa sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivan pallon. Jalkapallopalloja on kolmea peruskokoa, jotka on suunniteltu eri ikäryhmille. Pienimpien pallojen ympärysmitta on 24 tuumaa ja ne painavat 11-12 unssia, ja ne on suunniteltu alle 8-vuotiaille lapsille. Aikuisten kokoisten pallojen ympärysmitta on joko 27 tai 28 tuumaa ja ne painavat 14-16 unssia. Mieti kenelle ostat pallon, jotta voit valita oikean koon.
Pallon rakenne
Pallon rakennetta arvioitaessa on otettava huomioon eri komponentit – pallon suojus, paneelit, sisävuoraukset ja rakko. Jos käytät jalkapalloa sisätiloissa, siinä on sisäkäyttöön sopivia lisäominaisuuksia. Jos päätät ostaa FIFA- ja NFHS-hyväksyttyjä jalkapalloja, sinun tulee etsiä logoja ja olla valmis maksamaan enemmän näistä palloista.
Budjettisi ja tarpeesi määräävät ostamasi jalkapalloharjoitteluvälineet. Kun investoit korkealaatuisiin palloihin, voit odottaa enemmän johdonmukaisuutta suorituskyvyn suhteen. Testatut ja sertifioidut pallot ovat kalliimpia, mutta jos haluat pelata kilpailukykyisesti, sinun kannattaa investoida näihin palloihin.